Samenwerking

“Als je snel wilt moet je alleen gaan als je verder wilt moet je samen gaan”

Ik heb er voor gekozen om verder te komen en heb de samenwerking gezocht met vier zeer ervaren mensen: Heike Aiello, Margot De Jong, Lucie Besselink en Kees Koetsier.

Kees ik ik hebben samen de masterclass Waarderend samenwerken ontwikkeld.

Waarderend samenwerken

Door inzicht in teamontwikkeling en aansluiten op gedragsstijlen: insights discovery en appreciative inquiry hand in hand!

Wellicht herken je dat je – los van de inhoud – met de een makkelijker communiceert dan met de ander. Het gesprek loopt soepel en het lijkt wel of je elkaars taal spreekt.
En soms verbaas je je over de manier waarop iemand denkt en handelt. Dan blijkt de ander een heel ander beeld te hebben bij ‘samenwerken’ dan jij. Of een heel andere toekomst voor het team te zien. Waarnemen van de werkelijkheid is een subjectief proces: words make worlds.

Wil een ontwikkelingsproces in een team of organisatie slagen dan is het van belang om de individuele en collectieve waarden en gedragingen te herkennen en te waarderen. Inzicht in en begrip voor elkaars waarden en gedragsstijlen helpt om beter aan te kunnen sluiten bij elkaar en het gezamenlijke ontwikkelingsproces.

A.I. practitionars bundelen hun krachten.

Heike en ik maken en geven AI trainingen en workshops en begeleiden AI verandertrajecten.

droomstad let's gro (6)

Lucie en ik vormen samen DAMÁS

DAMÁS, is  een samenwerkingsverband van twee vrouwen die  hun sporen hebben verdiend op het terrein van organisatieontwikkeling en ontwikkeling van medewerkers. We werken vanuit onze eigen invalshoek en achtergrond, op onze eigen wijze.
Door onze krachten te bundelen, kunnen we een vollediger programma bieden, om zo optimaal het ervaringsleren van de cursisten te ondersteunen. Want daar gaat het om, om de deelnemer zelf en zijn of haar mogelijkheden om te ontwikkelen en te groeien in hetgeen de organisatie op dat moment vraagt. In die gezamenlijkheid geven wij meer, damás.

Ontwikkelen en communiceren: a perfect match

Alice Bijker ont-wikkelt Met De Jong

Margot de Jong en Alice Bijker: voor verandertrajecten die het verschil maken.

Door samenwerking in het verleden hebben we ervaren dat wij elkaar krachtig aanvullen.
Alice heeft een achtergrond in organisatieontwikkeling, Margot in communicatiestrategie.

Ontwikkelen en communiceren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.  Organisatieontwikkeling begint met communiceren. En in zo’n traject ís communiceren ontwikkelen.
In onze aanpak gaat het om u en uw mensen
Wij beginnen met luisteren en kijken, met scherpe blik en dito vragen. Om te weten te komen wat u en uw mensen beweegt. Want uw gezamenlijke doelen en kernwaarden bepalen het succes van uw organisatie.

Wij gaan bij organisatieverandering niet voor het repareren van problemen uit het verleden, wij gaan voor het creëren van iets nieuws.
Dat doen we met u en uw mensen. Wij gaan uit van de kracht van mensen in de organisatie. Organisaties zijn de mensen die er werken; die kun je een hand geven. Mensen met hun eigen belevingswereld, doelen, normen & waarden. Mensen die interactie hebben en samen de cultuur van uw organisatie vormgeven. Zij moeten het doen.

Wij combineren advies met implementatie
We zijn sterk in het bedenken van slimme en creatieve werkvormen; dialogen, trainingen, zweetsessies, panels, film- en videoprojecten, interviews, boekjes, community building, breinstorm- en prikkeldagen, etc. Altijd gericht op daadwerkelijke uitwisseling. In plaats van paintballdagen en  dikke rapporten verrassende methoden die werken.
Omdat een organisatie een levend systeem is waarvoor we steeds oplossingen op maat bedenken.
Omdat we mensen op deze manier enthousiasmeren en het beste uit hen halen.
Omdat we zo snel voortgang maken: de methoden helpen bij het onderzoeken en aanvaarden van nieuwe redeneringen en werkwijzen.
Omdat de ontwikkeling op deze wijze geborgd is, want gedragen door de medewerkers.
Omdat we zelf ook graag plezier hebben in het proces.

ma

Onze veranderkundige benadering is geschikt voor:
–  Aanscherping of vernieuwing van de visie
–  Ontwikkelingstrajecten en reorganisaties
–  Vergroten van stakeholdersbetrokkenheid

Kortom:
Wij “ontvouwen“ de visie
Wij ont-wikkelen de organisatie en haar mensen
Wij ontsluiten de betrokkenheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.