Beleidsontwikkeling

Beleidsdagen jeugd & gezin

In maart 2019 mocht ik een tweedaagse begeleiden van een enthousiast en inspirerend team die samen wilden nadenken over “gelukkig opgroeien” in een gemeente in Zuid Holland. Twee dagen hard werken, dromen, praten en dan een mooi gedragen en gemeenschappelijk resultaat!

Strategische agenda team OOV

In september hebben we de jaaragenda 2019 voor team Openbare Orde en Veiligheid gemaakt. Dat deden we in een passende en inspirerende omgeving : Esserheem

Strategie en beleidsontwikkeling 2015

In november 2014 heb ik een tweedaagse bijeenkomst begeleid die heeft geleid tot  nieuwe en inspirerende strategie en beleidskeuzes .

Klik op de volgende link om het fotoverslag van de tweedaagse bijeenkomst te zien.

 

Visie ontwikkeling bij “woonkans”.

In deze turbulente tijd van transities WMO, AWBZ en Jeugdzorg is het van groot belang dat organisaties zich opnieuw orienteren op hun visie; hoe verhoud ik mij tot de veranderingen, tot mijn klanten en mijn medewerkers. Met behulp van  prachtige toekomstbrieven van medewerkers en een mindmap hebben we input verzameld voor de nieuwe visie.

woonkans (1) woonkans (2) woonkans (5)

 

 

 

Ontwerp en uitvoering van de beleidsdagen

Klik op deze link om de “making off” te zien van het nieuwe beleidsplan 2014 van de Waerden.

 

Wereldcafé als voorbereiding op meerjarenbeleid

In Noord Holland maak ik het design en doe ik de procesbegeleiding van een traject om te komen tot een meerjarenbeleidsplan. Medewerkers, stakeholders, clienten en hun netwerk worden betrokken. In een tweedaagse maakt het management van de organisatie op basis van al deze input keuzes voor het jaarplan en voor het meerjarenbeleid.

Van intranet
Voor de brainstormsessie waren medewerkers gekomen van de dagbestedings- en woonlocaties, het orthopedagogisch dagcentrum en het centraal bureau. Extern deskundige Alice Bijker leidde het brainstormen in: In drie groepen gingen we uiteen om van gedachten te wisselen over de thema’s: sociale participatie, onafhankelijkheid en welbevinden. Er ontstonden gesprekken over de betekenis van de thema’s en wat ze betekenen in het werk. Verhelderend en inspirerend! Vanuit de verschillende werkplekken werd er op elkaar aangevuld en met elkaar meegedacht. Door samen na te denken over de koers voor de komende jaren ontstonden er mooie dromen en praktische wensen en ideeën. Alles wat van waarde was werd opgeschreven op de papieren afellakens. Die doen straks, als het meerjarenbeleid opgesteld wordt, dienst als ‘notulen’ voor het managementteam.

m1
De tafelkleden worden enthousiast beschreven.
m2
Medewerkers buigen zich over ‘welbevinden’, een van de drie thema’s in het wereldcafé.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.