Alice ontwikkelt

Learning conference AI in Barcelona.

In november was de 3 daagse internationale netwerkbijeenkomst van Appreciative Inquiry.
Bijzonder inspirerend en leerzaam. Naast interessante spreker en nog interessantere gesprekken met andere AI practitioners hebben we een bedrijfsbezoek gebracht aan een grote farmaceutische organisatie Sanofi. Wij mochten het bedrijf adviseren over hoe je medewerkers optimaal een stem kunt geven bij een majeure verandering .

20141106_133102 (2)20141106_133110  

 

 

 

 

Verandermanagement van het AOG

Als je een bedrijf hebt met de naam alicebijkeront-wikkelt dan ontkom je er niet aan om zelf ook te ontwikkelen. Dat doe ik graag en heb daarom een voor mij passende opleiding gezocht en gevonden; de mastermodule Verandermanagement van het AOG. In de summer course heb ik veel geleerd en gelukkig ook veel bevestigd gekregen.

Het voeren van een organisatiedialoog is een succesbepalende factor in verandertrajecten. De huidige managementgoeroe’s bevestigen dat nog eens met veel wetenschappelijk onderzoek.  Thijs Homan met zijn boek Organisatiedynamica is maar een van de velen. Vooral het boek “Voorbij verandermanagement; whole scale change, de wind onder de vleugels” van Antonie van Nistelrooij en Rob de Wilde kan ik iedereen aanraden die werkt met betekenisgeving en dialoog als veranderinterventies. Klik hier voor een link naar een artikel van Antonie van Nistelrooij.

Dit bericht is geplaatst in Alice. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.